فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 57 (پاییز 1401)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 57 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 20
|
  • حسن شیرعلیزاده، منصور حقیقتیان*، اصغر محمدی صفحات 9-32

    این پژوهش با هدف بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با اولویت نظام های ارزشی جوانان، مورد مطالعه: جوانان 29-15 ساله شهر اردبیل در سال 1399 انجام شد. در این پژوهش آنچه مورد توجه است، ضرورت اهمیت دادن به اولویت نظام های ارزشی جوانان است. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد و در جهت ارتقا روایی سنجه های پرسشنامه از اعتبار صوری و قابلیت اعتماد نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که برای کلیه متغیرها بالاتر از 70/0 به دست آمد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه جوانان 29-15 ساله شهر اردبیل هستند که تعداد آن ها طبق آمار ثبت و احوال شهر اردبیل 193826 (95822 پسر و 98004 دختر) نفر گزارش شد که از بین آن ها با استفاده از فرمول کوکران تعداد 598 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از دو شیوه آمار توصیفی و استنباطی و با بهره گیری از نرم افزار spss پس از تهیه جدول ماتریس، اطلاعات در قالب جداول یک بعدی و دوبعدی تنظیم شد. یافته های پژوهش نشانگر این بودند که بین متغیرهای مستقل میزان استفاده از رسانه های جمعی، دینداری، شبکه های اجتماعی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی و ارتباط با گروه های مرجع با متغیر وابسته اولویت های ارزشی رابطه معنی داری وجود دارند. این نتایج تلویحاتی را برای استفاده در زمینه انتخاب نظام های ارزشی توسط جوانان به دنبال دارد.واژگان کلیدی: اولویت های ارزشی، شبکه های اجتماعی و سرمایه فرهنگی.

    کلیدواژگان: اولویت نظام های ارزشی، شبکه های اجتماعی، سرمایه فرهنگی
  • کریم رضادوست، اسماعیل هاشمی*، اسماعیل زکوی صفحات 33-54

    هدف از انجام این پژوهش بررسی برخی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش جوانان شهر اهواز به مصرف الکل می‏باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 383 نفر برآورد شد و برای انتخاب آن ها از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای استفاده شد. به منظور جمع‏آوری داده‏های این پژوهش از پرسشنامه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS23 استفاده شد. جهت بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر گرایش به مصرف الکل از ضریب همبستگی پیرسون و برای بررسی سهم تاثیرگذاری هر متغیر بر متغیر گرایش به مصرف الکل از تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که میان متغیرهای میزان استفاده از رسانه‏های غربی (0.364=r)، همنشینی با دوستان و همسالان (0.319=r) و انزوای اجتماعی (0.198=r) با متغیر گرایش به مصرف الکل رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داده‏ است که متغیر دینداری (0.409-=r) تاثیر معکوس و معنادری بر متغیر گرایش به مصرف الکل دارد و میان سن و گرایش به مصرف الکل رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داده‏است که متغیر دینداری (0.324-=Beta) دارای بیشترین تاثیر بر متغیر گرایش به مصرف الکل می‏باشد و متغیر انزوای اجتماعی (0.188=Beta) کمترین تاثیر را بر متغیر گرایش به مصرف الکل دارا می‏باشد.

    کلیدواژگان: گرایش به مصرف الکل، دینداری، انزوای اجتماعی، جوانان، اهواز
  • علی ایار، هادی افرا* صفحات 55-74

    هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و ارتکاب رفتارهای خشونت آمیز در بین جوانان است. جامعه آماری جوانان 18 تا 30 سال شهر ایلام هستند که حجم نمونه با استفاده از نرم افزار سمپل پاور 520 نفر تعیین گردید. داده ها توسط آمار توصیفی و آزمون های آماری با استفاده از نرم افزار spss22 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می-دهد که بین سرمایه اجتماعی و رفتارهای خشونت آمیز جوانان (419/0) رابطه معنادار و معکوس وجود دارد. همچنین بین کنترل اجتماعی (453/0) و حمایت اجتماعی (198/0) با رفتارهای خشونت آمیز جوانان رابطه معنادار و معکوس وجود دارد. مدل تحلیل مسیر نشان می دهد که سرمایه اجتماعی علاوه بر تاثیر مستقیم بر ارتکاب به خشونت به صورت غیرمستقیم از طریق متغیر واسط کنترل اجتماعی و حمایت اجتماعی نیز بر متغیر رفتارهای خشونت آمیز تاثیر معکوسی دارد. یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که متغیرهای مستقل 22 درصد از واریانس رفتارهای خشونت آمیز جوانان را تبیین می کنند. رفتارهای خشونت آمیز جوانان را می توان نتیجه کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه دانست. هرچقدر احساس حمایت اجتماعی و کنترل اجتماعی در بین افراد وجود داشته باشد، سرمایه اجتماعی افزایش می یابد و تاثیر بازدانده ای بر گسترش رفتارهای خشونت آمیز در جامعه خواهد داشت. بنابراین، سرمایه اجتماعی عامل بسیار مهمی برای مقابله با رفتارهای خشونت آمیز در بین جوانان در جوامع معاصر است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، رفتارهای خشونت آمیز، کنترل اجتماعی، حمایت اجتماعی، جوانان
  • ملیحه عابدی*، مهسا لاریجانی، مجید عابدی صفحات 75-88
    پژوهش حاضر به دنبال توصیف تجربه و درک از تفکر خودکشی وجهان پدیداری در نزد سربازان است. این پژوهش یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی است. جامعه مورد نظر سربازان درحال خدمت درسال 1399 بود که به دلیل حساسیت نظامی با روش نمونه گیری هدفمند وگوله برفی انجام شدواز بیان نام پادگان خاص پرهیزشده است. پس از مصاحبه با 8 سرباز پاسخ های افراد به اشباع رسید. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شدکه برای سنجش روایی و پایایی داده های کیفی، از درگیری پیوسته، مشاهده مداوم، ذهنیت پیش رونده در مصاحبه استفاده شد. در مراحل تحلیل به 2 مقوله اصلی و 7 مقوله فرعی رسیدیم. مقولات هدف وانگیزه، ترس، حس تنهایی وجدایی از خانواده زیرمجموعه مقوله اصلی سطح فردی قرارگرفتند. مقولات حس اجبار داشتن، تحقیر شدن،عدم تطابق منزلت، نبود حامی مالی وعاطفی زیر مجموعه مقوله اصلی سطح کنش قرارگرفتند. نتایج نشان داد شرایط و مسایلی در دوران سربازی وجود دارد که در ابتدا تفکر خودکشی را پدید می آورد و تداوم این مسایل اقدام به خودکشی را منجر می شود. براساس بررسی ها می توان نتیجه گرفت برخی امور احتمال تغییرندارند، ولی اموری از قبیل آموزش مهارت حل مسیله، تغییر در شیوه ی اجرای قوانین، بومی سازی پذیرش سربازها و در نهایت تغییر نگرش به سرباز می تواند تفکر خودکشی را که پیش نیاز اقدام به خودکشی است کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سربازی، خودکشی، اقدام، پدیدارشناسی
  • ابراهیم شکوری شوره دلی، رضا نیکبخش*، فریده شریفی فر، فرشاد تجاری صفحات 89-122

    شواهد حاکی از این است که در سال های اخیر فوتبال به عنوان رشته ای پر طرفدار شناخته شده است از این رو مدیران به دلیل دردست نداشتن طرحی جامع برای دوره حرفه ای فوتبال و توسعه منابع انسانی در این حوزه با چالش هایی مواجه می گردند. هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل موثر در طراحی الگوی جامع دوره حرفه ای در ایران است. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی است و به روش کیفی با استفاده از نظریه پردازی داده بنیاد نجام پذیرفته است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در طراحی الگوی دوره حرفه ای فوتبال بود. به این منظور برای شناسایی عوامل اصلی ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مطالعه مقالات مرتبط زوایای اصلی روشن شد، سپس با استفاده از مصاحبه عوامل اصلی شناسایی گردیدند. جامعه ی آماری تحقیق متشکل از 7 مربی، 7داور و 16 بازیکن بود. شرکت کنندگان به گونه ای انتخاب شدند تا طیف وسیعی از اطلاعات مربوط به تجربه دوره حرفه ای در فوتبال قابل شناسایی و استخراج باشد.  این افراد با استفاده از روش غیر تصادفی، گلوله برفی انتخاب شدند و به صورت تک تک در محل کار افراد مورد مصاحبه قرار گرفتند. تعداد افراد  انتخابی بر اساس اشباع نظری ادامه یافت  و از نفر 21 به بعد با موارد تکراری برخورد شد و مصاحبه تا نفر 30 به منظور اطمینان از یافته های  مصاحبه ادامه پیدا کرد. سپس  داده ها با استفاده از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تجزیه و تحلیل شدند. در نهایت 7 مقوله (عوامل سازمانی، عوامل دولتی، عوامل فردی، عوامل رفتاری، عوامل انگیزشی، روابط میان منابع انسانی، پیامد)، 12 مفهوم (امکانات و تسهیلات، منابع انسانی، ساختار مالی، برنامه ریزی و مدیریت، نقش دولت مردان، نقش خانواده، نقش فرد، رفتارهای اکتسابی در طول دوره، ایجاد انگیزه در طول دوره حرفه ای، ارتباط افراد با یکدیگر، پیامدهای منفی، پیامدهای مثبت) 114 عامل مهم در ارایه الگوی جامع فوتبال حرفه ای یافت گردید. پیشنهاد می شود که به منظور طراحی الگوی دوره حرفه ای فوتبال عوامل یافت شده در نظر گرفته شوند و مسیولان در جهت بهبود و توسعه وضعیت منابع انسانی و شرایط دوره حرفه ای گام بردارند.

    کلیدواژگان: گذار شغلی، بازنشستگی ورزشی، فوتبال حرفه ای، توسعه و بهبود منابع انسانی
  • رضا شربت زاده، مهدی نادری نسب، ابراهیم علیدوست صفحات 123-148

    این  تحقیق با هدف طراحی برنامه استراتژیک ورزش قهرمانی کشور برای کسب رتبه هشتم در مسابقات المپیک 2024 انجام شد.در این تحقیق چشم انداز ، حوزه های کلیدی عملکرد ، اهداف ، نقاط قوت و ضعف ، تهدید ها و فرصت ها و موقعیت استراتژیک و استراتژی های وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک 2024 مشخص گردید. همچنین در این پژوهش علاوه بر مطالعه اسناد و مدارک و برنامه های بالادستی کشور ،از برنامه های استراتژیک ورزشی کشورهای روسیه ،انگلیس ، امریکا ، نیوزلند ، چین به منظور کمک به طراحی برنامه جامع و تدوین استراتژی های ورزش قهرمانی ایران استفاده شد. جامعه آماری پژوهش 174 نفر ازمدیران وزارت ورزش و جوانان ، کمیته ملی المپیک ، متخصصین مدیریت ورزشی ، مربیان تیم های ملی ، مسوولین فدراسیون های مدال آور و شانس مدال بودند که نمونه گیری به صورت تمام شمار انجام گردید . برای جمع آوری اطلاعات از فرم های نظر سنجی ، پرسشنامه (پس از تعیین اعتبار و پایایی) و جلسات بحث گروهی استفاده شد و نتایج تحقیق نشان داد که وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک از 9 قوت ، 16 ضعف ، 10 فرصت و 10 تهدید برخوردار می باشد .ماتریس عوامل درونی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک نشان داد که مجموع نمرات ماتریس 723/1 می باشد که نشان دهنده غلبه ضعف ها بر قوت ها می باشد.همچنین ماتریس عوامل بیرونی نشان داد که مجموع نمرات ماتریس بیرونی 467/1 می باشد که نشان دهنده غلبه تهدید ها بر فرصت های محیطی ورزش قهرمانی کشور می باشد و همچنین تحلیل ماتریس داخلی و خارجی نشان دهنده آن است که موقعیت استراتژیک ورزش قهرمانی WTمیباشد و این نشان دهنده چیرگی ضعف ها بر قوت ها و عدم توانایی در استفاده از فرصت ها و دفع تهدیدهاست و اجرای استراتژی تدافعی را برای رسیدن به هدف می طلبد. البته استراتژی های برخاسته از فرصت ،رشته های ورزشی جدید در المپیک 2024 وتلاش به تغییر موقعیت راهبردی  از WT به ST  ، امکان دستیابی ایران به جایگاه هشتم در المپیک 2024 را تسهیل خواهد نمود.

    کلیدواژگان: استراتژیک، ورزش قهرمانی، ایران
  • فهیمه محمدحسن*، حبیب هنری، ابوالفضل فراهانی، علیمحمد صفانیا، محسن باقریان صفحات 149-172
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل توسعه روابط بین الملل از طریق ورزش انجام شد. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری روسای فدراسیون های المپیکی، سیاستمداران و صاحبنظران و خبرگان علمی که در امور بین الملل فعالیت داشته اند بود و جهت نمونه گیری برای انجام مصاحبه های عمیق از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و نمونه گیری تا جایی تداوم یافت که پژوهش به اشباع نظری و کفایت رسید (19 نفر). سوالات این مصاحبه به صورت باز و کلی و بر مبنای اهداف تحقیق تعیین شد در این تحقیق برای اندازه گیری روایی و پایایی ابزار تحقیق از معیارهای «گوبا» و «لینکلن» استفاده شد. ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. نتایج بدست آمده نشان داد که تعداد مفهوم های مستخرج برابر با 109 کد بود که در زیرمجموعه 18 مولفه قرار گرفتند که در نهایت زیرشاخه های مدل داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین را تشکیل داده و که الگوی بدست آمده با شکل اصلی الگوی پارادایمی استراوس و کوربین تطابق دارد . عوامل شناسایی شده در این پژوهش می تواند به عنوان نقشه راه، یاری رسان مدیران اجرایی کشور در همدلی و نزدیکی به جریان جهانی شدن با استفاده از قابلیت های ورزش برای کمک به توسعه روابط بین الملل باشد.
    کلیدواژگان: توسعه روابط بین الملل، دیپلماسی ورزشی، نظریه داده بنیاد
  • سید عسگر حسینیان مهاجر، علی فهیمی نژاد*، باقر مرسل، سید مصطفی طیبی ثانی صفحات 173-192

     هدف از این پژوهش ارایه چارچوبی بر تحلیل و برنامه ریزی توسعه مشارکت ورزشی جانبازان، معلولین، ناشنوایان و نابینایان (ج.م ،ن.ن) بود. روش تحقیق از نظر نوع کیفی، از نظر استراتژی فرایندی، از نظر هدف کاربردی و به صورت مطالعه موردی (ورزش جانبازان و معلولین) می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه متخصص انسانی (22 نفر) و جامعه اسنادی و اطلاعاتی (41 نسخه) بود که به سه روش مطالعه کتابخانه ای، مصاحیه و تکنیک دلفی انجام گرفت. ابزار پژوهش شامل مصاحبه و پرسشنامه بود. روایی ابزارها براساس تعیین اعتبار منابع و افراد نظرخواهی شده، روایی سنجی محتوایی و صوری، چارچوب مصاحبه، محاسبه ضرایب توافق بین مصصحان کدگذاری مطلوب ارزیابی شد. هم چنین جهت تحلیل یافته ها از روش های کدگذاری و تحلیل سیستمی مفهومی استفاده شد.نتایج یافته ها نشان داد چارچوب توسعه ورزش جانبازان و معلولین در سه سطح نقش ها، ساختار و عملکرد قابل تحلیل است. نقش های اصلی شامل فرد، خانواده، محیط، ورزش و مدیریت است. تحلیل راهبردی شامل محورهای تحلیل، چالش ها، راهکارها و تقسیم کار بین سازمانی بود. چالش ها و راهکارها در چهار بخش امکانات و خدمات، مدیریتی و اجرایی، ارتباطی و اطلاعاتی و آموزشی و فرهنگ سازی چارچوب بندی شدند.براساس یافته ها می توان گفت چارچوب توسعه ورزش جانبازان و معلولین دارای ساختاری پیچیده است و با توجه به وجود چالش های فراوان، نقش های چندگانه و سطوح مختلف نیاز به اتخاذ هوشمندانه راهبردها و بکارگیری اثربخش راهکارها براساس یک تقسیم کار سازمانی دارد.

    کلیدواژگان: الگوی توسعه، توسعه ورزش، ورزش همگانی، ورزش جانبازان ومعلولین
  • مهدی نیکویه*، علی همتی عفیف، عین الله کشاورز ترک، شهریار شیرویه پور صفحات 193-212

    با توجه به اهمیت خدمات داوطلبانه ورزشی و روند نزولی آن، تقویت انگیزه نیروی انسانی داوطلب یکی از روندهای کلیدی توسعه این امر در جامعه هست چراکه نیروهای داوطلب مجموعه مهمی از منابع انسانی سازمان های ورزشی محسوب می شوند. لذا هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل موثر در انگیزه خدمات داوطلبانه ورزش همگانی و رویدادهای ورزشی محلی با استفاده از روش تحلیل علی لایه ای است. برای این منظور، پس از بررسی ادبیات پژوهشی، در گام اول با روش تحلیل علی لایه ای، این عوامل موثر در چهار سطح موردبررسی قرار گرفت و بر این اساس پرسشنامه موردنظر تهیه و توزیع گردید. سپس با آزمون فریدمن به رتبه بندی عوامل پرداخته شد. بر اساس یافته های پژوهش، عوامل درونی تاثیرگذار بر انگیزه خدمات داوطلبانه به ترتیب: ایجاد آرامش درونی، نیاز به کسب دوستی، اعتقادات مذهبی، رشد و تامین نیاز کسب موفقیت و برخورداری از وضعیت روحی و جسمی مطلوب تر؛ و عوامل بیرونی به ترتیب: رفتار سازمانی، رسانه ها و تبلیغات، ابزارهای تشویقی، مشارکت و کار تیمی و نقش دولت و مجلس اولویت بندی شدند. همچنین درمجموع میزان تاثیر عوامل بیرونی بیشتر از عوامل درونی شناسایی شد. با توجه به یافته های پژوهش، برای اجرای بهتر خدمات داوطلبانه ورزشی در آینده، سازمان ها و نهادها باید توجه ویژه ای به عوامل بیرونی موثر بر انگیزه خدمات داوطلبانه مثل ابزارهای تشویقی، رفتار سازمانی و غیره داشته باشند.

    کلیدواژگان: خدمات داوطلبانه، انگیزه، روش تحلیل علی- لایه ای، ورزش همگانی
  • محسن سالاری*، حسن بحرالعلوم، رضا اندام، رسول نظری صفحات 213-232

    از آنجا که شناخت تفاوت های منطقه ای و مطالعه ساختارها و عوامل موثر بر ورزش به منظور رسیدن به توسعه پایدار اجتناب ناپذیر است، هدف پژوهش حاضر تحلیل راهبردی آمایش سرزمینی منابع انسانی ورزش استان فارس بود. روش پژوهش حاضر از منظر جهت گیری جزو پژوهش های توسعه ای می باشد که به صورت پیمایشی انجام گردید. مشارکت کنندگان پژوهش، خبرگان ورزش استان فارس بودند. با استفاده از دو روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری (50 نفر) نمونه گیری ادامه پیدا کرد. ابزار پژوهش، چک لیست محقق ساخته بود که در آن از پاسخ دهندگان خواسته شد وضعیت موجود منابع انسانی ورزشی را فهرست کنند، ضمن اینکه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ارایه مدل به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت و بخشی از اطلاعات به دست آمده در محیط نرم افزار Arc - GIS  تحلیل و بررسی شد. نتیجه کلی مطالعات آمایش منابع انسانی ورزش استان فارس نشان داد که توزیع غیرمتوازنی از زیرساخت های انسان افزاری ورزشی در پهنه ورزش استان فارس وجود دارد. به طور کلی می توان اذعان نمود که ایجاد و تعمیق نگرش آمایشی برای برقراری توازن در عوامل آمایشی، هم افزایی هر چه بهتر فعالیت های ورزشی سازمان ها می تواند به عنوان مهمترین راهبرد های بخش ورزش استان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، برنامه، پراکنش، ورزش و منابع انسانی
  • داود نصر اصفهانی*، سمیه رهبری، علیرضا خسروی صفحات 233-258
    پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی سازمانی آیین نامه تاسیس فضاهای ورزشی (کمیسیون ماده پنج وزارت ورزش و جوانان) انجام گردید. روش پژوهش از نوع مطالعات کیفی با رویکرد نظریه داده بنیاد بود. گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه و بررسی اسناد صورت گرفت. پس از انجام 15 مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با مدیران ادارات ورزش و جوانان، باشگاه ها و اساتید دانشگاه، مقوله های اصلی استخراج گردید. نمونه گیری به صورت هدفمند تا حد اشباع نظری ادامه یافت. برای بررسی روایی صوری و محتوایی، یافته های پژوهش به مصاحبهکنندگان ارایه شد و پس از مطالعه نظریه، نظرات آن ها اعمال گردید. روش استفاده شده برای بررسی پایایی، روش پایایی بازآزمون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی مکس کیودا، طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی به دست آمد. نتایج پژوهش نشان داد که شرایط علی شامل عوامل برون سازمانی (اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و سیاسی قانونی) و عوامل درون سازمانی (انسانی، بازاریابی، راهبردی، تکنولوژی، اداری مالی)، عوامل زمینه ای (درک اهداف سازمانی، ساختار سازمانی، ارتباطات سازمانی، رهبری سازمانی، سیستم پاداش دهی، سازوکارهای مفید و نگرش به تغییر)، عوامل مداخله گر (عوامل محیطی، سازمانی و مدیریتی)، راهبردها (تولید، بازاریابی، اقتصادی، سیاسی، قانونی و دانش) و پیامدها (اقتصادی، خدماتی، اجتماعی، بازاریابی، مالی، انسانی، برند) بود. در نتیجه مدیران با توجه به اصلاح و بهبود برخی فرآیندها و شرایط می توانند روند تاسیس فضاهای ورزشی را در کشور بهبود بخشند و در اشتغالزایی متقاضیان حوزه ورزش نقش پررنگی را ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی سازمانی، آئین نامه، تاسیس فضاهای ورزشی، داده بنیاد
  • سعید سلگی، فریده اشرف گنجوئی*، علی زارعی، جاسم منوچهری صفحات 259-278

    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی طراحی مدل ارتباطی سبک های مدیریت تعارض با موفقیت ورزشکاران تیم های ملی فدراسیون ناشنوایان ایران بود. جامعه آماری پژوهش حاضررا کلیه ورزشکاران تیم های ملی ناشنوایان ایران تشکیل داده است که تعداد آن ها 220 ورزشکار می باشد و نمونه آماری تحقیق را ورزشکاران اعزامی به مسابقات برون مرزی به تعداد 150نفر تشکیل داده اند. دراین تحقیق از پرسشنامه مدیریت تعارض رابینز (1998) و پرسشنامه موفقیت ورزشکاران (اس اس اس) موسوی و واعظ موسوی (1394) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و اولویت بندی وتعیین سبک غالب مدیریت تعارض ازآزمون فریدمن وبرای تعیین ارتباط بین متغیرها و میزان تاثیرهرشاخص و متغیر برسایرمتغیرها ضمن استفاده از نرم افزار(اس پی اس اس) ازضریب معناداری وتاثیرنرم افزار (اسمارت پی ال اس) نیزاستفاده شد. همچنین جهت طراحی و برآزش مدل ارتباطی ازنرم افزار (اسمارت پی ال اس) استفاده شد. نتایج نشان دادکه مربیان تیم های ملی ناشنوایان جهت مدیریت تعارضات بیشتراز سبک عدم مقابله استفاده می کنند و سبک کنترل کمترین استفاده رادارد. ازمیان ابعاد موفقیت ورزشکاران ،به ترتیب ابعاد تعهد (5.10) و تکنیک (5.00) دارای بالاترین میانگین وبعد پیشرفت (4.29) دارای کمترین میانگین بوده است.همچنین ازمیان استراتژی های مدیریت تعارض مربیان،بین استراتژی راه حل گرایی(3.44=t ، 0.32=f) با موفقیت ورزشکاران ارتباط مثبت و معناداروجودداشت و بین استراتژی های عدم مقابله (0.02=t) و کنترل (0.35=t) با موفقیت ورزشکاران ارتباط مثبت و معناداری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: سبک های مدیریت تعارض، ورزشکاران ناشنوا، موفقیت
  • مهدی سلیمی*، محسن طیبی صفحات 279-300

    هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیلی بر آثار ماده های قانونی (ماده 88 و 27) بر عملکرد اجرایی هیات های ورزشی استان اصفهان بود. روش تحقیق توصیفی از نوع تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی بود که به روش میدانی اجرا شد. جامعه ی آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 265 نفر به عنوان نمونه آماری بصورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی محتوی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، پس از نظرخواهی از اساتید و متخصصین (10 نفر) تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (94/0) محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و روش های آمار استنباطی (تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد. همچنین تجزیه و تحلیل ها در این تحقیق توسط نرم افزار Spss نسخه 22 و نرم افزار Lisrel انجام گرفت. نتایج این تحقیق حاکی از این بود که خصوصی سازی در ورزش در ابعاد گوناگون، اثرات مثبت مختلفی بر جامعه می گذارد که از مهمترین آثار آن می توان به ترتیب به اثرات اقتصادی - اجتماعی (90/0)، کارایی پویا و چابکی سازمانی (89/0)، تمرکززدایی (86/0)، رضایت مشتریان (82/0)، اشتغال زایی (78/0) و افزایش رقابت (67/0) اشاره نمود. در پایان برای بهبودی هر چه بیشتر آثار خصوصی سازی، همکاری همه جانبه بخش دولتی به حذف هر گونه بازدارنده اداری و مالی از سر راه توسعه بخش خصوصی و فرهنگ سازی در این زمینه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ماده های قانونی 88 و 27، خصوصی سازی، ورزش استان اصفهان
  • احمد محمودی*، برانوش نیک بین، علیرضا خانجانی، محمدحسین قربانی صفحات 301-320

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش نظام پیشنهادات در میزان شفافیت و بالندگی سازمانی اداره کل ورزش و جوانان استان البرز بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز (160 نفر) بود و بر اساس روش نمونه گیری کل شمار، تمامی افراد جامعه به عنوان نمونه انتخاب شدند که تعداد 133  پرسشنامه جمع آوری گردیدد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بالندگی سازمانی جمشیدی (1386)، شفافیت سازمانی راولینز (2008) و نظام پیشنهادات سهرابی (1392) استفاده شد. در تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای طبقه بندی داده ها و در آمار استنباطی از آزمون های همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS و مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار AMOS استفاده شد.نتایج نشان داد که بین نظام پیشنهادات و شفافیت سازمانی با بالندگی سازمانی و بین نظام پیشنهادات با شفافیت سازمانی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بر اساس نتایج مدل تحقیق مشخص شد که نظام پیشنهادات بر شفافیت سازمانی و شفافیت سازمانی بر بالندگی سازمانی اثر مثبت معناداری داشتند. همچنین مشاهده شد که شفافیت سازمانی در ارتباط بین نظام پیشنهادات و بالندگی سازمانی نقش میانجی دارد.بنابراین با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که پیاده سازی و استقرار یک نظام پیشنهادی اثربخش و کارآمد و قرارگیری اطلاعات و داده های مورد نیاز کارکنان در راستای شکل دادن به نظرات و پیشنهادهای مفید سازمانی می تواند منجر به رشد مستمر و دستیابی به بالندگی سازمانی شود.

    کلیدواژگان: بالندگی سازمانی، شفافیت سازمانی، نظام پیشنهادات و اداره ورزش و جوانان
  • سجاد بیرامی*، علی محمد صفانیا، اکبر آفرینش خاکی صفحات 321-336

    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی سرمایه اجتماعی در تاثیر پیوندکاری بر توانمندسازی روان-شناختی وزارت ورزش و جوانان کشورانجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش را تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور تشکیل می داد که تعداد آنها 831 نفر بود. حجم نمونه برای مطالعه حاضر با توجه به حداقل نمونه، برای مدل معادلات ساختاری،250 نفر بود که به صورت در دسترس انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری پرسشنامه استاندارد برای متغیرهای پژوهش بود که روایی آن به تایید 8 نفر ازمتخصصان مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن نیز در یک مطالعه مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بیشتر از 7/0 به دست آمد.مطالعه حاضر از سری مطالعات توصیفی همبستگی بود که در بررسی روابط بین متغیرها نیز از مدل معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزارهای spss و smart PLS استفاده گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که پیوند کاری و سرمایه اجتماعی بر توانمندسازی روانشناختی کارکنان وزارت ورزش و جوانان تاثیر مثبت و مستقیمی دارد. همچنین نتایج پژوهش حاکی از این بود که سرمایه های اجتماعی می تواند به صورت غیر مستقیم بر شدت اثر بین پیوندکاری و توانمندسازی روانشناختی تاثیر گذار باشد. به طور کلی یافته های پژوهش به مدیریت وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد می شود که از طریق مشارکت کارکنان در تصمیمات سازمان و افزایش پیوندکاری و سرمایه اجتماعی در سازمان، بر هر یک از ابعاد مربوط به سرمایه روان شناختی تمرکز کنند و میزان سرمایه روان شناختی سازمان را بالا ببرند و از این طریق موجب بهبود عملکرد در سازمان شوند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، پیوندکاری، توانمندسازی روان شناختی، وزارت ورزش و جوانان
  • محمد همایون پور، ولی نوذری*، سید احسان امیرحسینی صفحات 337-355

    هدف این پژوهش، طراحی مدل ارتقاء فرهنگ مالیاتی در ورزشکاران و مربیان حرفه ای ایران با رویکرد ISM بود. پژوهش به روش آمیخته کمی و کیفی و در چارچوب تحقیقات توصیفی-پیمایشی انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی، کلیه ورزشکاران و مربیان شاغل در لیگ های حرفه ای ایران بود که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 368 نفر انتخاب شدند و در بخش کیفی تعداد 12 نفر از خبرگان بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. جهت طراحی مدل از روش ISM استفاده شد. نتایج مبین شناسایی 19 عامل موثر بر ارتقاء فرهنگ مالیاتی مربیان و ورزشکاران حرفه ای ایران بود و این عوامل در شش سطح قرار گرفتند. عوامل شفافیت در قوانین مالیاتی و انجام مکانیزه امور مالیاتی در سطح زیربنایی و عوامل تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اعلام شروع فعالیت اقتصادی توسط مودیان در سطح اول مدل قرار گرفتند. می توان گفت که تمرکز بر شفاف سازی قوانین مالیاتی و مدرنیزه کردن سیستم اخذ مالیات، ضمن تاثیر بر ایجاد عوامل سطوح بالاتر مدل و موثر در اخذ مالیات، موجب توسعه فرهنگ مالیاتی و اعلام به موقع شروع فعالیت و تسلیم اظهار نامه مالیاتی خواهد شد و پنهان سازی و فرار مالیاتی را کاهش خواهد داد.

    کلیدواژگان: فرهنگ مالیاتی، مربیان، ورزشکاران حرفه ای
  • طهماسب شیروانی*، محسن اسمعیلی، محمد احسانی صفحات 355-374

    هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر اجرای بازاریابی ورزشی در باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران با رویکرد آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری تحقیق شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیران عامل و بازاریابان باشگاه های فوتبال، اعضای کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال و دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. در بخش کیفی برای جمع آوری داده ها از نمونه گیری نظری و مصاحبه عمیق با نخبگان امر به تعداد 17 نفر و برای تحلیل داده ها از نظریه داده بنیاد استفاده گردید. در بخش کمی بعد از تدوین پرسشنامه تحقیق برگرفته از بخش کیفی و توزیع آن بین نمونه های تحقیق، 244 پرسشنامه جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه 49 گویه ای با استفاده از نظرات اساتید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. در مجموع 381 کد اولیه بدست آمد که بعد از استخراج کدهای مشابه، 66 کد باز متمایز مشخص گردید. این کدها در 14 گروه کد محوری و 3 گروه کد انتخابی شامل عوامل فردی، عوامل سازمانی و عوامل برون سازمانی دسته بندی شده اند. ضریب مسیر بین اجرای مدیریت بازاریابی ورزشی و عوامل فردی، سازمانی و برون سازمانی به ترتیب برابر با 476/0، 454/0 و 336/0 بود. با توجه به مقدار شاخص282/0 =GOF در بررسی برازش کلی، مدل اندازه گیری از کیفیت مناسبی برخوردار است. نتایج حاصل از تحقیق حاضر می تواند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران را جهت برنامه ریزی در راستای اجرای مطلوب بازاریابی هدایت کند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، عوامل سازمانی، عوامل برون سازمانی، عوامل فردی، آمیخته اکتشافی
  • شهره صادقی، سید نصرالله سجادی، حسین رجبی نوش آبادی*، مجید جلالی فراهانی صفحات 375-394

    اهمیت و ضرورت ورزش بانوان و گسترش حضور آنان در رویدادهای ملی و بین المللی، توجه به بازاریابی ورزشی به عنوان مهمترین اصل در جذب حامیان مالی ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش شناسایی موانع بازاریابی ورزش حرفه ای زنان ایران بود. تحقیق از نوع کاربردی، با روش کیفی و بر مبنای نظریه زمینه ای انجام گرفت. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را مدیران و صاحبنظران ورزش کشور تشکیل دادند. حجم نمونه در این رویکرد در حین کار مشخص می شود که در این تحقیق تعداد 14 مصاحبه انجام گرفت. برای انجام سه مرحله کدگذاری و تحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیو دا پرو 12.3 استفاده شد. تعداد 100 کد باز و 11 مفهوم اصلی شناسایی شد که در نهایت در 6  مقوله کلی طبقه بندی شد. این مقولات شامل: موانع فرهنگی- اجتماعی، اندیشه های حکومتی، موانع حقوقی- قانونی و عرفی، موانع مدیریتی و سازمانی، پوشش رسانه ای و ضعف در سیستم بازاریابی ورزش بود. راهکارهای ارایه شده نشان داد استفاده از الگوی بازاریابی علمی و تخصصی بومی شده و متناسب با محیط ورزش حرفه ای زنان کشور لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، بازاریابی ورزش حرفه ای زنان، شناسایی موانع، ورزش زنان مسلمان
  • ابوالفضل تجرد، بهرام قدیمی*، زهرا علی پور درویشی، شهلا حجت، معصومه شجاعی صفحات 395-418
    مطالعه حاضر با هدف شناسایی و فهم پدیده داغ ننگ در جامعه ورزش معلولین با رویکرد کیفی و مبتنی بر روش نظریه مبنایی انجام شده و می کوشد یک مدل پارادایمی از مفهوم داغ را بر اساس برداشت های ذهنی و تفاسیر کنشگران از این مفهوم را در جامعه ورزشکاران معلول ایرانی ارایه دهد.مشارکت کنندگان در این تحقیق 65 ورزشکار معلول از تیم های پارالمپیک می باشند که با استفاده از شیوه نمونه گیری نظری و قضاوتی به صورت حضوری و داوطلبانه انتخاب شده اند . با استعانت از مصاحبه های باز و نیمه ساختاریافته داده های تحقیق بر اساس محورهای سه گانه پرسش (چیست و چرا و چگونه) گردآوری گردیده است . مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز ،گردآوری و از بطن آنها مقوله هایی استخراج گردید. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان مقوله ها ذیل عناوین شرایط علی، پدیده محوری، مقوله راهبردی، شرایط زمینه ای، مقوله میانجی و مقوله پیامدی در قالب مدل پارادایمی کوربین اشتراس تنظیم شد. نتایج پژوهش به 6 مقوله اصلی و 39 زیر مقوله و در مرحله کدگذاری گزینشی، اجزای پارادایم کدگذاری تشریح، و نظریه خلق شد. یافته ها نشان داد که داغ ننگ بعنوان یک برساخته اجتماعی چگونه بر هنجارهای جامعه ورزشی و طرد اجتماعی در این افراد و جلوگیری از شرکت فعالانه آنها در عرصه های اجتماعی -ورزشی نقش ایفا می کند.
    کلیدواژگان: داغ ننگ، فهم جامعه شناختی، ورزش، معلول ورزشکار
  • محمدعلی نودهی*، مجتبی احمدی، بهمن طیبی، کیانوش دیلمی صفحات 419-439

    هدف تحقیق حاضر آسیب شناسی و مقایسه موانع رونق فرهنگ وقف و امور خیریه در ورزش از دیدگاه مدیران ورزش و خیرین استان گلستان بود. پژوهش از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی- کمی) و از نظر شیوه گردآوری داده ها میدانی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل نفرات منتخب از بین روسای ادارات ورزش و جوانان، مدیران عامل باشگاه های ورزشی فعال و اعضای مجمع خیرین استان بود که به صورت هدفمند (تعداد=15 نفر) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه بود. در بخش کمی جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان، مدیران هیات های ورزشی، مدیران عامل باشگاه های ورزشی و اعضای مجمع خیرین استان بودند که نمونه های تحقیق (تعداد=274 نفر) به صورت تمام شمار انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. کلیه تجزیه وتحلیل های آماری با استفاده از نرم افزارهای Spss20 انجام شد. با توجه به نتایج، هفت مانع مختلف شامل: مشکلات اجتماعی، انگیزشی، اعتقادی، اقتصادی، ساختاری- مدیریتی، علمی- آموزشی و قانونی بر عدم توسعه فرهنگ وقف و امور خیریه ورزشی در سطح استان تاثیرگذار بودند. با توجه به یافته های تحقیق، مسیولین مربوطه می توانند ضمن ایجاد راهکارهای انگیزشی و برگزاری کلاس های آموزشی برای شناساندن اهمیت وقف در ورزش، و نیز از میان برداشتن مشکلات ساختاری و مدیریتی زمینه افزایش میزان مشارکت خیرین و واقفین استان برای کمک به ورزش را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، موانع، فرهنگ وقف، امور خیریه، ورزش
|
  • Hasan Shiralizadeh, Mansour Haghighatian *, Asghar Mohammadi Pages 9-32

    The aim of this study was to investigate the social factors related to the priority of youth value systems, studied: 15-29 years old youth in Ardabil in 1399. In this study, what is considered is the need to give importance to the value priorities of young people. This research was conducted by survey method and in order to improve the validity of the questionnaire measures of face validity and reliability by using Cronbach's alpha coefficient which was higher than 0.70 for all variables. The statistical population of the study includes all young people aged 15-29 in Ardabil, the number of whom was 193826 (95822 boys and 98004 girls) according to the registration statistics of Ardabil, of which 598 people were selected by cluster sampling using Cochran's formula. Several stages were selected as the sample. To analyze the data using two methods of descriptive and inferential statistics and using SPSS software after preparing the matrix table, the information was organized in the form of one-dimensional and two-dimensional tables. Findings showed that there is a significant relationship between the independent variables of mass media use, religiosity, social networks, social capital, cultural capital, economic capital and relationship with reference groups with the dependent variable of value priorities. These results have implications for use in the choice of value systems by young people.Keywords: Value priorities, social networks and cultural capital.

    Keywords: Priority of value systems, Social Networks, Cultural Capital
  • Karim Rezadoost, Ismail Hashemi *, Ismail Zakvi Pages 33-54

    The purpose of this study is to investigate some social factors affecting the tendency of young people in Ahvaz to consume alcohol. The sample size was estimated based on Cochran's formula of 383 people and multi-stage cluster sampling method was used to select them. A questionnaire was used to collect data from this study. SPSS23 software was used for data analysis. Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationship between independent variables and the tendency variable to consume alcohol and regression analysis was used to examine the effect of each variable on the variable of tendency to consume alcohol. The results of Pearson correlation test showed that there was a direct relationship between the variables of Western media use (r = 0.364), companionship with friends and peers (r = 0.319) and social isolation (r = 0.198) with the variables of tendency to alcohol consumption. And there is meaning. Also, the results of Pearson correlation coefficient showed that the variable of religiosity (r = -0.409) has a significant inverse effect on the variable of tendency to alcohol consumption and there is no significant relationship between age and tendency to alcohol consumption. The results of regression analysis also showed that the variable of religiosity (Beta = 0.324) has the most effect on the variable of tendency to alcohol consumption and the variable of social isolation (Beta = 0.188) has the least effect on the variable of tendency to consume alcohol. Be.

    Keywords: Tendency to consume alcohol, Religiosity, social isolation, Youth, Ahvaz
  • Ali Ayar, Hadi Afra * Pages 55-74

    The purpose of this study is to investigate the relationship between social capital and the commission of violent behaviors among young people. The statistical population is the youth of 18 to 30 years old in Ilam city. The sample size was determined to be 520 people using Sample Power software. Data were analyzed by descriptive statistics and statistical tests using spss22 software. Findings show that there is a significant and inverse relationship between social capital and violent behaviors of young people (0.419). There is also a significant and inverse relationship between social control (0.453) and social support (0.198) with violent behaviors of young people. The path analysis model shows that social capital, in addition to having a direct effect on the perpetration of violence indirectly through the intermediate variables of social control and social support, also has an inverse effect on the variable of violent behaviors. Findings from multivariate regression analysis show that independent variables explain 22% of the variance of violent youth behaviors. Violent behaviors of young people can be attributed to the reduction of social capital in society. As much as there is a sense of social support and social control among individuals, social capital increases and will have a deterrent effect on the spread of violent behaviors in society. Thus, social capital is a very important factor in combating violent behaviors among young people in contemporary societies.

    Keywords: Social Capital, Delinquency, social control, Social Support, Youth
  • Maliheh Abedi *, Mahsa Larijani, Majid Abedi Pages 75-88
    The present study seeks to describe the experience and understanding of suicidal ideation and the emerging world in soldiers. This research is a qualitative study with a phenomenological approach. The target population of soldiers was serving in 2020, which was done by targeted sampling and snowball sampling due to military sensitivity, and the name of the special barracks was avoided. After interviewing 8 soldiers, the answers of the people were saturated. Data collection was performed using semi-structured interviews, which used continuous conflict, continuous observation, and progressive mentality in the interview to assess the validity and reliability of qualitative data. In the analysis stages, we reached 2 main categories and 7 sub-categories. The categories of purpose and motivation, fear, loneliness and separation from the family were subordinated to the main category of individual level. The categories of sense of compulsion, humiliation, mismatch of status, lack of financial and emotional support were included in the main categories of the level of action. The results showed that there are conditions and issues in military service that initially give rise to suicidal ideation and the continuation of these issues leads to suicide attempts. Studies show that some things are unlikely to change, but things like problem-solving skills training, changing the way laws are enforced, localizing soldiers' admissions, and finally changing attitudes toward soldiers can reduce the suicidal ideation that is a prerequisite for suicide.
    Keywords: Soldier, suicide, action, phenomenology
  • Ebrahim Shakori Shoreh Del, Reza Nikbakhsh *, Farideh Sharifi Far, Farshad Tojari Pages 89-122

    Evidence suggests that in recent years football has been recognized as a promising discipline, so managers face challenges due to the lack of a comprehensive plan for professional football and human resource development in this area. The purpose of this research is to identify the factors influencing the design of a comprehensive professional curriculum in Iran. This research is a applied research method and is based on qualitative method using grounded theory. The purpose of this study was to identify the factors influencing the design of a professional football model. In order to identify the main factors, first, using the library studies and studying related articles, the main points were clarified, then the main factors were identified using the interviews. The statistical population of the study consisted of 7 instructors, 7 referees and 16 players. Participants were selected to identify and extract a range of information about the professional experience in football. They were selected by non-randomized snowball method and interviewed individually at the workplace. The number of individuals selected was based on theoretical saturation, and the person 21 was treated with repetitive cases and interviews were conducted by 30 people in order to ensure that the interview findings were continued. Data were then analyzed using open coding, axial coding and selective coding. Finally, there are 7 categories (organizational factors, government factors, individual factors, behavioral factors, motivational factors, relationships among human resources, outcomes), 12 concepts (facilities and facilities, human resources, financial structure, planning and management, the role of government Role of the family, individual role, personality attitudes, course acquisition, motivation during the course, interpersonal relationships, negative outcomes, positive outcomes) were found to be important factors in providing a comprehensive professional football model. It is suggested that the factors selected should be considered in order to design the professional model of football, and the authorities should take steps to improve the status of human resources and career conditions.

    Keywords: Career transition, sports retirement, professional football, development, improvement of human resources
  • Reza Sharbatzadeh, Mehdi Naderinasab, Ebrahim Alidost Pages 123-148

    The purpose of this study was designing the IRAN Youth and Sports Ministry and National Olympic Committee Strategic Plan in Championship sport. In this article, Vision, key performance Areas, SWOT and strategic position in the IRAN Championship sport at the 2024 Olympic will be expressed. In this research, Russian, United Kingdom plan, USA, China and New Zealand sport strategic plan was analyzed to compare with IRAN sport strategic plan. IRAN Champion IRAN Championship sport ship sport has 9 strengths, 16 weakness, 10 opportunities and 10 threats. Data collected from document and 174 samples.To collect information from questionnaires, a questionnaire (after validation and reliability) and group discussion sessions were used.External factors matrix of IRAN Championship sport showed that total scores of matrix are 1.476. Which indicates that the IRAN has not good position in opportunities and the control of threats?  Internal  factor Matrix of IRAN Championship sport showed that total scores  of matrix are 1.723.Which indicates that the IRAN Championship sport has not good position to use strengths and the eliminate of  weaknesses . Also the results of internal and external matrix indicate the IRAN Championship sport strategic position is WT, in other words: weaknesses dominate strengths and Ministry of Sports and Youth and the National Olympic Committee unable to use opportunities and eliminate threats. The result suggests defensive strategy for the IRAN Championship sport to achieve goals. IRAN Youth and Sports Ministry and National Olympic Committee must Use the opportunities and changing   WT strategic Posisition to ST to achieve 8th rank in the 2024 Olympic.

    Keywords: Strategic plan, Championship Sport, Iran
  • Fahimeh Mohammadhassan *, Habib Honari, Abolfazl Farahani, Alimohammad Safania, Mohsen Bagherian Pages 149-172
  • Seyed Asgar Hosseinian Mohajer, Ali Fahimi Nezhad *, Bagher Morsal, Seyed Mostafa Tayebi Sani Pages 173-192

    The aim of this study was to provide a framework on analysis and planning on development of sport participation for veterans,disabilities,deaf,and blind.Research methods in terms of type was qualitative, in goal was applications,in strategy was process and it was case study(for veterans and disability sports).Statistical Society consists of two parts,expert human society(N=22)and Community documents and information (41 documents). Research tools was include interview and a questionnaire that done in three methods library study, interview,and Delphi technique.The validity of the tools was evaluated on the basis of determining the validity of the resources and the respondents,the content and formalism of the narrative,the framework of the interview, and calculation of the coefficients of agreement between the criminals. The conceptual coding and the analysis of the conceptual-systemic methods were used to analysis the findings. The findings show that the Veteran and disability sports development framework can be analyzed at three levels of roles,structure and performance.The main roles are personal,family,environment,sports and management. Strategic analysis was included analysis axes, challenges, aapproaches, and division of labor between organizations.Challenges and solutions have been framed in four sections:Facilities and Services,Management and Executive,Communication and Information,Education and Culture Making.Based on the findings,it can be said that the framework of veteran and disability sports development has a complex structure and,given the many challenges,multiple roles and different levels,it is necessary to adopt strategies intelligently and apply effective strategies based on an organizational division of labor.Key words: Strategic analysis and planning, sports development, sports participation, veteran and disability sports.

    Keywords: Strategic analysis, planning, Sports development, sports participation, veteran, disability sports
  • Mahdi Nikooye *, Ali Hematiafif, Einollah Keshavarz Turk, Shahriar Shirooye Poor Pages 193-212

    Given the importance of voluntary sports services and its declining trend, strengthening the motivation of volunteer manpower is one of the key trends in the development of this issue in society because volunteer sources are an important set of human resources in sports organizations. Therefore, the aim of this study is to identify the factors affecting the motivation of voluntary public sports services and local sports events using causal layer analysis. For this goal, after reviewing the research literature, in the first step, with the CLA method, these effective factors were examined at four levels and based on this, the questionnaire was prepared and distributed. According to the research findings, the internal factors affecting the motivation of voluntary services are: creating inner peace, the need to gain friendship, religious beliefs, growth and meeting the need for success, and having a more favorable mental and physical condition; External factors were prioritized: organizational behavior, media and propaganda, incentives, participation and teamwork, and the role of government and parliament, respectively. Also, in general, the effect of external factors was more than internal factors. According to the research findings, in order to better implement voluntary sports services in the future, organizations should pay special attention to external factors affecting the motivation of voluntary services such as incentives, organizational behavior, etc.

    Keywords: Voluntary Services, Motivation, Causal-Layer Analysis, Public Sports
  • Mohsen Salari *, Hasan Bahrololom, Reza Andam, Rasool Nazari Pages 213-232
    Objective

    Since the recognition of regional differences and the study of the structures and factors affecting sport in order to achieve sustainable development is inevitable, the aim of the present study was to analyze the strategic territorial analysis of human resources in the sport of Fars province.

    Methodology

    The statistical population of the research was experts in sport in Fars province. Sampling was done using two theoretical sampling methods and snowball to reach the theoretical saturation (50 people). The research tool was a researcher checklist in which respondents were asked to list the current status of sports human resources, while using the GIS, a descriptive-analytical model was presented and part of the information the results obtained in the ArcGIS software environment were analyzed and evaluated.

    Results

    The overall result of Fars province human resources research studies showed that there is an uncompetitive distribution of sports human resources infrastructure in the sport area of Fars province.

    Conclusion

    In general, it can be admitted that creating and deepening a survey approach to balancing the factors of the event, improving the coordination of the sports activities of the organizations can be considered as the most important strategies in the sport sector of the province.

    Keywords: Land Planning, Schedule, Distribution, Sports, Human Resources
  • Davod Nasr Esfahani *, Somayeh Rahbari, Aliraza Jhosravi Pages 233-258
    The present study was conducted with the aim of organizing the organizational pathology of the rules of the establishment of sports spaces (Article Five Commission of the Ministry of Sports and Youth). The method of this research was qualitative research with grounded theory approach. Theoretical saturation was achieved after 15 deep and semi-structured interviews managers of sport and youth departments and clubs and university professors. Categories were identified after completing the process of coding and data abstraction. Purposive and snowball sampling was done until theoretical saturation. To evaluate the face and content validity, findings were presented to interviewers and after studying theory, their ideas were applied. The method used to evaluate the reliability was the retest reliability method. The average level of internal agreement was reported to be 0.80.Data analysis in three steps: open, axial and selective coding was achieved by using MAXQDA software. The results of this study showed that the causal conditions: external factors (economic, socio-cultural and political), internal factors (human, marketing, strategic, technology, financial management), contextual condition (understanding organizational goals, organizational structure, communication organizational, organizational leadership, rewarding system, useful mechanisms and attitude towards change), intermediary factors (environmental, organizational and managerial), strategies (production, marketing, economic, political, legal and knowledge), and outcomes (economic, service, social, marketing, financial, human, brand and brand). As a result, managers can improve the process of establishing sports venues in the country, due to the refinement and improvement of some processes and conditions and play a significant role in the employment of sports applicants.
    Keywords: Organizational Pathology, Regulations, Establishment of Sports Spaces, Grounded Theory
  • Saeid Solgi, Farideh Ashraf Ganjouei *, Ali Zarei, Jasem Manouchehri Pages 259-278

    The overall purpose of this study was to investigate the design of a communication model of conflict management styles with the success of athletes in national teams of the Deaf Federation of Iran.The statistical population of the present study consisted of all athletes of the national teams of the Deaf Sports of Iran ,whose number is 220 athletes, and the statistical sample of the study consisted of 150 athletes sent to foreign competitions. In this study were used Robbins Conflict Management Questionnaire (1998) and success of athletes Questionnaire (SSS) used by Mousavi and Vaez mousavi (2015). To analyze the data and prioritize and determine the dominant style of conflict management, Friedman test and to determine the relationship between variables and the impact of each index and variable on other variables while using software (SPSS), the coefficient of significance and effectiveness of software (Smart PLS) was used. Also, software(Smart PLS) was used to design and fit the communication model. The results showed that the coaches of the national teams for the deaf use the non-confrontational style more to manage conflicts and the control style has the least use. Among the dimensions of athletes' success, the dimensions of commitment(5/10) and technique(5/00) had the highest average and after progress(4/29) had the lowest average. There was a positive and significant relationship with the success of athletes (t=3/44، f=0/32 (and no positive and significant relationship was observed between the strategies of non-confrontation (t = 0/02) and control (t = 0/35) with the success of athletes.

    Keywords: Conflict Management Styles, Deaf athletes, Success
  • Mehdi Salimi *, Mohsen Tayebi Pages 279-300

    The aim of this research was to investigate the effects of statutory clauses (clauses 27 and 88) on the executive performance of sports boards of Isfahan province. The type of research method is descriptive analytical method and an application approach in terms of its purpose, which is implemented in the field way. The statistical community contains all managers and experts of sport and youth offices of Isfahan province, which included 55 offices and 829 employees. To determine the statistic sample, 267 employees are randomly chosen using the Krejcie and Morgan table through stratified. The research tools are a researcher-made questionnaire. The content validity of the research was confirmed by a survey of professors and experts (about 10 persons), while the research content and literature were carefully investigated. Moreover, its reliability is measured using Cronbach's alpha test (0.94). Descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (exploratory factor analysis and the second order confirmation factor analysis) are utilized to analyze the data. The analysis in this study is also carried out by SPSS software, version 22, and Lisrel software. With regard to the importance of privatization and the emphasis statutory clauses (27 and 88) on this issue, the results of this study indicate that the privatization the sport in various dimensions has a variety of positive effects on the society. Its most important effects on the executive performance of board and sports infrastructure of Isfahan province can be mentioned to socio-economic effects (0.9), dynamic performance and organizational agility (0.89), decentralization (0.86), customers satisfaction (0.82), employment (0.78), and competition increasing (0.67). ]n order to further improvement on the privatization effects, a comprehensive cooperation of the public section is proposed, based on which any administrative and financial deterrents from the development of the private section and the promotion of culture are removed. Of course, managers should be aware of the limitations and threats, such as financial corruption, inefficiencies, etc., in the provision of services to the private section.

    Keywords: Legal Clauses 88, 27, privatization, Isfahan Province’s Sport
  • Ahmad Mahmoudi *, Beranoosh Nikbin, AliReza Khanjani, MohammadHossein Ghorbani Pages 301-320

    The study is to investigate the role of the suggestion system in the level of transparency and organizational development of the Sports and Youth Department in Alborz Province. The research method was descriptive and correlation type. The statistical population was consisted of all employees of the Department of Sports and Youth in Alborz Province (160 people). Based on the sampling method, all the population were selected as the sample. In order to collect the data, Jamshidi “organization development questionnaire” (2007), Roulen's “organizational transparency” (2008) and Sohrabi's proposal system (1392) were used. Descriptive statistics were used for data classification and statistical deduction. Pearson tests were used in SPSS software and modeling structures in AMOS software.The results showed that there is a significant positive relationship between the suggestion system with the organizational transparency and organizational development and between the organizational transparency with the organizational development. It was also observed that organizational transparency is of a mediator role in the relationship between the suggestion system and organizational development. According to the results, the implementation and deployment of an effective and efficient system and the location of the information and data are required by the employees in order to form useful organizational ideas and suggestions can lead to continuous growth and achievement of organizational development.

    Keywords: Organizational Development, Transparency Organization, Suggestion System, Sports, Youth Department
  • Sajad Beyrami *, Alimohammad Safania, Akbara Afarinesh Pages 321-336

    The present study has aimed to determine the intermediary role of the social capital in the cooperative work effect on the psychological empowerment of the Iranian Ministry of Sports and Youth. The statistical society of this study involves 831 people as the entire staff of the Ministry of Sports and Youth. Thesample group under the study includesrandomly selected 250 people using Morgan's table procedure. A standard questionnaire was used for measuring variables that its validity was confirmed by 8 physical education specialists in the field of sports management and its reliability was obtained in a preliminary study using Cronbach's alpha test more than 0.7. The partial least squares structural equation model (PLS-EM) is employed in order to analyze the variables. The relationship between the effective cooperation and the social capital seem to have a positive and direct impact on the psychological empowerment of the staff of the Ministry of Sport and Youth. Also، the research results indicate that the social capital can affect the psychological empowerment indirectly. Based on the findings، the Ministry of Sports and Youth Management is recommended to focus on each aspect of the psychological capital through staff participation in organizational decisions،the increase of social cohesion and social capital in the organization and the amount of capital in order toenhance the organization's psychological well-being as well as performance in the organization.

    Keywords: Social Capital, work engagement, psychological empowerment, ministry of sport, youth
  • Mohammad Homayounpour, Vali Nowzari *, Sayed Ehsan Amir Hosseini Pages 337-355

    The aim of this study was to design a model for promoting tax culture in Iranian athletes and professional coaches with an ISM approach. The research was performed by quantitative and qualitative mixed methods and in the framework of descriptive-survey research. The statistical population in the quantitative section was all athletes and coaches working in Iran's professional leagues, and 368 people were selected by stratified random sampling method based on Cochran's formula and 12 experts were in the qualitative section. The data collection tool was a researcher-made questionnaire that was validated by exploratory factor validation and validation of its validity and reliability. The ISM method was used to design the model. The results showed that 19 factors were effective in promoting the tax culture of Iranian coaches and professional athletes, and these factors were at six levels. The transparency factors in tax laws and the mechanized implementation of tax affairs at the infrastructural level and the factors for submitting tax returns and announcing the start of economic activity by taxpayers were at the first level of the model. It can be said that focusing on clarifying tax laws and modernizing the tax collection system, while influencing the creation of higher model and effective factors in tax collection, will lead to the development of tax culture and timely announcement of the start of activity and submission of tax returns and hidden It will reduce tax evasion.

    Keywords: tax culture, Coaches, professional athletes
  • Tahmaseb Shirvani *, Mohsen Esmaeili, Mohammad Ehsani Pages 355-374

    The purpose of this study was to identify the factors affecting the implementation of sports marketing in the clubs of the Iranian Premier League with the exploratory blend approach. The statistical population of the study consisted of sports management professors, managers and marketers of football clubs, members of the football federation marketing committee and students of sport management doctors. Structural equation modeling was used to analyze the data in a quantity section. To collect data in a quantity section were used theoretical sampling and in-depth interview with the elite by 17 people. In the quantitative part, 244 questionnaires were collected and analyzed by a questionnaire drawn from the qualitative section and its distribution among the research samples. The face and content validity of the questionnaire of 49 questionnaires was confirmed by the views of the professors as well as the convergent and divergent validity and the reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha and combined reliability. A total of 381 primary codes were obtained. These codes are categorized into 14 groups of codiminders and 3 groups of selected including individual factors, organizational factors, and outsourcing factors. The path coefficient between sport marketing implementation and individual, organizational and external factors was 0.476, 0.445 and 0.336, respectively. According to the value of index (GOF=0.282) in the study of general fitness, the model of measurement has a good quality.The results of this study can be used by Iranian Football League clubs to plan for implementation. Favorable marketing leads.

    Keywords: Sports marketing, Organizational Factors, extra-organizational factors, Individual Factors, exploratory mix
  • Shohreh Sadeghi, Seyed Nasrollah Sajadi, Hossein Rajabi Noush Abadi *, Majid Jalali Farahani Pages 375-394

    The importance of womens sports and the development of their participations in national and international events, attention to sports marketing as the most important tools in attracting sponsors seems necessary. The purpose of this study was to identify barriers to professional sport marketing in Iranian women athletes. The applied research was carried out using qualitative method based on Grounded theory. Semi-structured interview was used to collect the data. The statistical population of the study consisted of sport’s managers and sport’s experts in Iran. Sample size in this approach during research is determined in which 14 interviews were conducted. For the three steps of encoding and analyzing the data, Max Q da Pro 12.3 software was used. 100 open cods and 11 axial codes were identified. At the end, 6 categories of barriers were named; social- cultural barriers, governmental thought, Legal-law and customary barriers, Administrative and organizational barriers, media and the weakness in the marketing system leads to sport. The finding suggested that it is necessary to use modern marketing strategies in sport federations that are appropriate to Iranian womens professional sport environment.

    Keywords: Sport marketing, Women Professional sport marketing, Identify barriers, Muslim athletes women
  • Aboolfazl Tajarrod, Bahram Ghadimi *, Zahra Alipoor Darvishi, Shahla Hojat, Masomeh Shojaei Pages 395-418
    The aim of this study was to identify and understand the stigma phenomenon of disgrace in the sports community for the disabled with a qualitative approach based on the method of basic theory and tries to provide a paradigmatic model of the hot concept based on mental perceptions and interpretations of this concept in the athlete community Provide Iranian disability . Participants in this study are 65 disabled athletes from Paralympic teams who have been selected in person and voluntarily using theoretical and judgmental sampling methods. Using open and semi-structured interviews, the research data were collected based on the three axes of the question (what and why and how). A set of initial themes was retrieved during the coding process and categories were extracted from them. Then, in the central coding stage, the link between the categories under the headings of causal conditions, pivotal phenomenon, strategic category, contextual conditions, intermediate category and consequential category was adjusted in the form of Corbyn Stern's paradigm model. The results of the study were 6 main categories and 39 sub-categories and in the selection coding stage, the components of the coding coding paradigm were described, and the theory was created . Findings show how stigma as a social construct plays a role in the norms of the sports community and social exclusion in these people and preventing their active participation in social-sports arenas.
    Keywords: stigma, Sociological Understanding, exercise, Athletic Disability
  • Mohammadali Noudehi *, Mojtaba Ahmadi, Bahman Tayyebi, Kianoosh Deylamei Pages 419-439

    The aim of this study was to investigate the pathology of waqf and charity culture development in sport from the perspective of sports managers and charities in Golestan province. This study was mixed method. The population in the qualitative section was consist of sport and youth departments heads, heads of active sports clubs and members of the Provincial Benevolent society that selected by targeted and snowball sampling (n = 15). Data Collection tools was interviews. The statistical population in the quantitative section includes the directors and experts of provincial sports and youth departments, directors of sport counsils, heads of sport clubs and members of the benevolent council of the province (n = 274). Data analysis was done through using descriptive statistics and inferential statistics with Spss20 software. According to the results, seven effective obstlacts on lack of Waqf and Charity culture Development in sport were: social, motivational, religious, economic, structural-managerial, scientific-educational, and legal. According to the findings, the relevant authorities can provide motivational solutions and didactic classes to recognize the importance of Waqf and charity development in sports, as well as eliminate structural and managerial problems to increase the participation of donors and endowments in the province to help sports.

    Keywords: Pathology, Waqf culture, Charity, obstacles, Sport